Wat zijn jouw doelen voor volgend jaar?

digitaal moodboard

Nog maar iets meer dan twee weekjes en dan is er alweer een jaar voorbij. Dat betekent dat er een heel nieuw jaar voor de deur staat. Een nieuw jaar waarin jij jouw dromen waar kan maken. Dus ik ben benieuwd wat zijn jouw doelen voor volgend jaar?

Ik ben een georganiseerde, lijstjes lovende dame. Dus zoals je vast al had bedacht heb ik hier ook mijn eigen manier in gevonden. Deze wil ik graag met je delen, kunnen we lekker samen onze dromen waar gaan maken.

In de kast

Het eerste wat je gaat doen is je ego in de kast zetten. Met ego bedoel ik dat vervelende stemmetje in je hoofd die je altijd afzeikt met. Dat kan echt niet, dat lukt nooit, doe toch eens normaal! Die zeikerd kunnen we niet gebruiken hierbij. Dus wees je er bewust van dat die er is, is niks vreemds aan, tenzij hij je vreemde opdrachten geeft, misschien dan wel 😉

Het toverstokje

Vandaag gaan we gebruiken maken van het toverstokje. Het toverstokje gaat ervoor zorgen dat je angsten zijn verdwenen. Je bent niet meer bang om promotie te vragen. Je durft het aan om naar zangles te gaan en ga zo maar door. Hoe gaat jouw lijstje er dan uitzien? Schrijf alles op wat erin je opkomt.

Prioriteiten stellen

Wij vrouwen willen uiteraard alles tegelijk doen. Dus dit is wel een belangrijk onderdeel. Namelijk wat is het allerbelangrijkste voor jou. Wat zou je graag als eerste willen doen. Maak zo een overzichtelijk lijstje en streep weg wat nu ineens niet zo belangrijk meer lijkt. En houd je ego hier goed in de gaten!

Kleine stappen

Stel je voor je wil op wereldreis, maar je hebt nu nog niet genoeg geld. Streep hem dan nog niet weg. Het sparen voor je wereldreis is ook een doel op zich. Heb je weinig geld om te sparen, begin dan met een klein bedrag. Ook dat brengt je al een stapje dichterbij je doel.

Maak een plan

Een goed plan zorgt ervoor dat je je doel veel makkelijker bereikt. Als je als een losgeslagen projectiel doorgaat kom je er al snel achter dat er weer een jaar voorbij is. We leven tegenwoordig in een snelle maatschappij, we zijn drukker dan druk en proberen alle ballen in de lucht te houden. Wanneer je een duidelijk plan maakt kun je ervoor zorgen dat je focus op je doel houdt. Lukt het een keer niet zoals gepland? Geen man overboord, plannen kun je ook bijstellen. Hoef je ook niet zo streng te zijn tegen jezelf 😉

Moodboard

Een moodboard zorgt ervoor dat je doelen en dromen visueel worden. Ik vind het heerlijk om te knippen en plakken, maar ook een digitaal moodboard doet zijn werk hier. Het programma die ik hiervoor gebruik is Canva. Zorg je moodboard zichtbaar is voor jou, zodat je hem elke dag ziet. Ik heb heb mijn papieren versie aan de binnenkant van onze gangkast hangen. Daar staan onze schoenen ook, dus ik zie hem vaak genoeg. Je slaapkamer is ook een leuk idee, dan wordt je ermee wakker en ga je ermee naar bed.

Ik heb mijn eigen digitale moodboard al gemaakt voor volgend jaar. Bepaalde doelen komen weer terug en er zijn nieuwe doelen bijgekomen.

Digitaal moodboard

Ik zou het heel erg gaaf vinden als jij je moodboard ook zou willen delen, dat kan hieronder bij de reacties. Of op mijn Facebook pagina.

Vind je het lastig om je doelen te vinden? Ontdek dan samen met mij wat er altijd al is geweest in mijn gratis masterclass : Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Meer informatie en aanmelden kan hier.

Veel liefs,

Marloes

Laat een reactie achter