Ontdek hoe je snel een feestelijke make-up en haar look kan maken

Afgelopen week heb je al kunnen zien dat je met een paar simpele tips een basic outfit meer feestelijk kunt maken. Vandaag laat ik je zien hoe je snel een feestelijke make-up en haar look kan maken. Dus geen smoesjes meer dit jaar van ‘daar heb ik echt geen tijd voor’ 😉

De basis

Alles begint met een goede basis en dat is toch echt je huidverzorging. Draag dus altijd een verzorgende dagcrème onder je make-up. Je huid wordt er gladder en mooier van. Plus dat je make-up veel mooier blend met je huid.

vrouw met dagcreme

CC Cream

Ik draag eigenlijk bijna nooit foundation, dus ook vandaag niet. Ik gebruik al jaren mijn favoriete CC cream van Oriflame. Hij geeft een medium dekking, maar waar ik vooral zo blij van wordt is dat hij de roodheid sterk verminderd. Ik hou van een natuurlijke look en niet van een plamuur effect. Ik breng deze altijd aan met een beauty blender. Deze zorgt namelijk voor het meest egale effect.

vrouw met make up

Wenkbrauwen

Onderschat de kracht van je wenkbrauwen niet lady’s. Ze laten je hele gezicht en je ogen veel beter uitkomen. Ik gebruik hiervoor een wenkbrauwpotlood. Ik hou namelijk van strakke wenkbrauwen. Ben je nieuw hierin, probeer dan eerst eens een wenkbrauw poeder of nog makkelijker een gekleurde wenkbrauwgel. Heb je van die borstelige eigenwijze wenkbrauwen? Ik borstel ze altijd nog even naar boven toe met een natte spoolie die ik even langs een ouderwets blok zeep heb gehaald. Blijven ze geheid netjes omhoog staan de hele dag.

vrouw met wenkbrauw makeup

Ooglook

Vandaag maak ik gebruik van een handig oogschaduw palletje met 3 kleuren en een glitter. Deze kleuren zijn al op elkaar afgestemd dus daar kan je de mist niet mee ingaan. Ik heb ze heel makkelijk voor jullie genummerd waar je ze kunt aanbrengen op de foto. Ik zei toch dat het simpel was 🙂

vrouw met oogschaduw

Concealer

Met concealer kun je heel simpel een frisse blik creëren. Neem 1 á 2 tinten lichter dan je huidskleur. Deze blend ik in met mijn beauty blender.

concealer onder ogen vrouw

Wimpers

Ik krul heel braaf mijn wimpers en dat is niet zonder reden. Je wimpers lijken zoveel langer hierdoor en je blik wordt veel opener. Wie wil dat nu niet. Voor de feestelijke look gebruik ik twee laagjes mascara.

vrouw met mascara

Bronzer

Met een bronzer geef je je gezicht weer wat kleur en frame je je gezicht naar wens. Ik breng hem aan in een soort 3 vorm zoals ik laat zien op de foto. Heb je een langer voorhoofd zoals ik, dan ga je langs je hele haarlijn. Heb je dat niet dan stop je eerder.

bronzer aanbrengen

Highlighter

Voor wat extra glow gebruik je een highlighter. Op de foto kun je zien op welke plekken ik het aanbreng. Denk eraan dat een highlighter naar voren haalt, dus let op bij oneffenheden en rimpels.

highlighter aanbrengen

Lipstick

Voor een feestelijke look pak ik een wat diepere kleur, deze breng ik aan met een kwastje. Ik hou ervan als de aandacht naar mijn ogen gaat. Dus voor mij niet een te dikke laag.

vrouw met make-up

Blush

Als laatste voeg ik blush toe. Vaak zie ik vrouwen dit al in een eerder stadium van de look doen. Wat er dan vaak gebeurt is dat er net iets teveel opgaat en je meer een pipo de clown effect creëert. Nu alles erop zit 😉 Kun je beter inschatten hoeveel kleur er nog nodig is.

vrouw met kerstlook

Haar look

Ik heb mijn haar gekruld met een krultang (is optioneel). Ook als je wat korter haar heb kun je een hele mooie updo maken. Ik zal het je stap voor stap laten zien op de foto’s. Je begint met de voorste plukken, deze zet je even vast boven op je hoofd. Daar gaan we straks mee verder. Je maakt een knotje van de rest van je haar, deze mag rommelig zijn. Deze zet je vast met schuifjes. De voorste plukken draai je naar je hoofd toe. Ook als je haar wat korter is, is dit ideaal! Deze plukken zet je vast rondom de knot. Je trekt de gedraaide plukken nog iets los voor wat meer volume. Ik laat altijd losse plukken in mijn gezicht hangen. Dit vind ik persoonlijk mooier bij mijzelf staan.

stap voor stap haar turtorial 

En zo zie je maar dat je helemaal niet zoveel moeite hoeft te doen voor net dat beetje extra’s. Het hoeft geen uren te duren!

Ik wens jullie voor nu een hele fijne kerstdagen. Geniet ervan! En gun jezelf ook eens een heerlijk tut momentje ♥

Veel liefs,

Marloes

Laat een reactie achter