Moet mijn haarkleur koel of warm?

Ik ken en zie weinig vrouwen die hun natuurlijke haarkleur nog hebben. Wat ik vaak zie is dat de ondertoon van het haar niet matcht met de ondertoon van de huid. Zonde, wordt je namelijk niet echt knapper van. Heb je een keer een miskoop gedaan in de verkeerde kleur top, dan trek je hem s’avonds weer uit. Bij je haar werkt dat helaas niet zo. Hier loop je elke dag mee rond. Best belangrijk om daar eens wat beter op te gaan letten dames….

Laten we even beginnen bij het begin. De ondertoon, voor de meeste begint hier het abracadabra verhaal al. Koel of warm? Ik wil gewoon blond, bruin of misschien wel rood haar.

Het koel of warm gedeelte zal ik even uitleggen. Iedereen heeft een bepaalde ondertoon in zijn huid. Dat wil zeggen een koele of warme ondertoon. Wanneer je een haarkleur uitkiest moet hij matchen met de ondertoon van je huid. Dus koel of warm. Heel simpelweg gezegd zie je er dan veel beter uit.

Dus het maakt niet zoveel uit of je nu blond, bruin of rood haar wil?  Zorg ervoor dat je in de juiste ondertoon blijft.

Blond

Brunette

Rood

Gelukkig is er dus in elke kleur de juiste ondertoon te vinden. Weet je niet goed welke ondertoon je huid heeft? Download dan mijn gratis E-book in zes stappen naar de perfecte garderobe. Daarin staat een handig trucje hoe je simpel je eigen ondertoon kan bepalen.

Nog een extra tip! Laat jij je haar net als ik koel blond verven dan weet je vast ook dat het snel weer wat gelig wordt. Houd het haar daarom na je kappersbezoek ook goed bij met een zilvershampoo. Laat je haar altijd kleuren door een professional. Hun zijn namelijk expert op het gebied van haarkleuring.

 

Veel liefs,

Marloes

 

Laat een reactie achter