Mijn tips om met kleding te laten zien wie je bent!

Vandaag geef ik je mijn tips om met kleding te laten zien wie je bent. Maar waarom zou je dat zo graag willen…. Dat vertel ik je eerst!

Kleding is niet alleen om je warmte en bedekking te geven zoals in de prehistorie. Kleding wordt vandaag de dag ook gebruikt om te communiceren. Om je eigen persoonlijke draai er aan te geven. Maar het aanbod is zo groot dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. De één doet maar wat en de ander gaat liever voor de veilige keuze.

De buitenwereld vindt (on)bewust iets van jou. Wanneer de taal van de kleding die je draagt niet klopt of niet volledig is wordt je dus niet goed gezien. Maar de kracht van taal in kleding gaat nog verder. Namelijk de (on)bewuste invloed op je eigen zelfbeeld. Je eigen kwaliteiten laten zien in je kleding gaat dus verder dan alleen mooie buitenkant. Echte schoonheid komt immers van binnenuit ♥

Vandaag laat ik je zien wat het effect van kleding is. Ik gebruik mijzelf als voorbeeld.

Mijn eigen innerlijke kwaliteiten zijn:
– Vrouwelijk
– Waardig
– Krachtig
– Creatief
– Humorvol

Vrouwelijk en krachtig zijn vaak terug te zien in mijn kledingkeuze. Mijn creativiteit laat ik vaak terug zien met een printje of door kleurgebruik. Humor is een van mijn kwaliteiten die niet altijd terug te zien is in mijn kleding (wordt aan gewerkt ;-p )

Mijn kwaliteiten kunnen voor jou een totaal andere interpretatie hebben dan voor mij. Dat betekend niet dat er een goed of fout is. Dat betekend dat we onze eigen unieke zelf zijn. Iemand met dezelfde kwaliteiten kan er dus totaal anders uitziet. Hoe gaaf is dat!! Ik heb er al iets meer over verteld tijdens een live moment op mijn Facebook pagina. Daarin zit nog een kleine oefening om kwaliteiten te ontdekken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar jouw kwaliteiten en hoe je deze vertaald naar je kleding? Meld je dan aan voor mijn masterclass stijlvol binnenkomen.

Nu gaan we naar de voorbeelden:

Hoog contrast

vrouw met leren jas vrouw met blazer

Het hoogste contrast bereik je met zwart en wit. Het wordt vaak gebruikt om leiderschap en autoriteit te tonen (denk aan rechters en advocaten). Het schept ook afstand, dus bedenk goed of dat de bedoeling is. Je ziet dat de tweede foto met antraciet al vriendelijker en benaderbaar oogt. Het krullende haar op de tweede foto helpt hier ook aan mee. Je ziet ook dat ik meer straal op de tweede foto, het zwart maakt mij een beetje bleekjes.

Laag en medium contrast

vrouw met kleding

Het medium contrast op de linker foto zorgt voor een krachtiger uitstraling dan bij het lage contrast op de rechter foto. De stoffen op de linker foto zorgen voor vrouwelijkheid en creativiteit. Donkere kleuren stralen een meer expert status uit. De rechter foto is op en top vriendelijkheid. Voor mij persoonlijke te zacht, je ziet geen enkele kwaliteit terug op deze foto.

Donker en licht

Marloes Rodriguez profielfoto

Hetzelfde kapsel, dezelfde oorbellen. Alleen de een in een lichte kleur en de andere in een donkerder kleur. Lichte kleuren staan voor vriendelijke en benaderbaar. De bloemen op de top zorgen voor vrouwelijkheid en kracht door het kleur verschil. De rechter foto gebruik ik voor mijn zakelijke pagina’s. Hierin wil ik meer een waardig beeld (expert, leiderschap) uitstralen. De oorbellen, de slagen in het haar en de open halslijn zorgen wel dat ik open en benaderbaar blijf. Ook een effen kleur zorgt voor een krachtige uitstraling. Maar dan wel een kleur die mijn ogen laat stralen.

Recht en rond

profiel foto Marloes Rodriguez

Rechte lijnen zorgen voor een meer krachtige uitstraling. Op de linkerfoto zijn mijn wenkbrauwen rechter, strakker en donkerder. De witte blazer geeft contrast met mijn huid en heeft veel rechte lijnen. De oorbel die net te zien is maakt het wat zachter (bedek hem maar eens met je vinger en zie wat dat met mijn uitstraling doet). Op de rechter foto is mijn haar ronder gestyled. De print is ook in ronde lijnen. Beide looks draag ik graag.
De rechter look laat het volgende zien:
– Kracht (rechte lijnen)
– Vrouwelijkheid (ronde hals, oorbellen, make-up)
– Waardig (strakke lijnen, blazer, wenkbrauwen)
– Creativiteit (oorbellen)
– Humor (verschillende vormen, bij de halslijn van het shirt zitten stralende steentjes)

Zo zie je maar weer dat elke look zijn eigen uitstraling heeft. Er is er geen look beter dan de ander(behalve de foto met het lage contrast, die is te zacht voor mij). Ze laten allemaal mijn kwaliteiten zien. Ik weet precies welke look ik inzet voor welk doel. Creativiteit en humor zou ik graag wat vaker op de voorgrond willen hebben (dit is dus een verlangen). Hiervoor heb ik een shoplijstje wat mij hierbij gaat helpen. Zodat niet alleen de buitenwereld deze kwaliteit terug kan zien. Maar ook ik zelf in de spiegel…

Jezelf terug laten zien en gaan bloeien en groeien? Tijdens de masterclass stijlvol binnenkomen ontdek je het allemaal. Kies voor jezelf met imagocoaching. Omdat je het waard bent om te stralen in jouw unieke zelf.

Veel liefs,

Marloes

 

 

 

 

Laat een reactie achter