Stel je vraag: Welke kleur lippenstift past bij mij?

Tijdens een workshop visagie komt altijd de vraag welke kleur lippenstift past bij mij?Het leek ons een goed idee om je tips te geven waar je op kunt letten tijdens de zoektocht naar de ware kleur lippenstift.

Iedereen kent wel zo’n moment dat je thuis komt en je nieuwe lippenstift vol goede moed op je weelderige lippen smeert. Maar op het moment dat je in de spiegel kijkt veranderd die oh zo mooie kleur ineens in een soort pipo de clown effect. Je begrijpt er niets van, vol verslagenheid kijk je nogmaals in de spiegel en denkt… Hmm er klopt iets niet, op mijn hand vond ik hem nog zo mooi of bij mijn vriendin staat hij zo goed…Daar gaan we dus al vaak de fout in.

Maar er zijn nog meer dingen waar je op kunt letten bij de zoektocht naar een nieuwe lippenstift:

Welke ondertoon heeft mijn huid?
Iedereen heeft een koele of warme ondertoon in zijn huid. Hoe je dat zelf makkelijk kunt ontdekken is om eens een kijkje te nemen aan de binnenkant van je pols. Zijn de aders daar overduidelijk blauw dan ben je een koel type, zijn ze meer groen dan heb je een warme ondertoon. De kleuren van lippenstift zijn ook onderverdeeld in koele en warme tinten. Heb je een koele ondertoon zullen dus de tinten met een koele ondertoon jouw het beste staan. Heb je een warme ondertoon zullen de tinten met een warme ondertoon jouw het beste staan.

lipstick warm rood
Warm rood
Koel rood
Koel rood

 

Moet ik gaan voor een donkere of lichtere tint?
Naast je persoonlijke voorkeur voor donker of licht heeft ook je uiterlijk veel te maken met waar je het beste mee weg kunt komen. Ben je iemand met een lichte huid, blonde haren en lichte ogen dan kun je het beste gaan voor de wat zachtere tinten. Heb je daarentegen donkerbruin haar en bruine ogen dan zal een iets donkerder kleur jouw het beste staan.

Waar wil je de aandacht op vestigen?
Bedenk eens goed wat is jouw echte blikvanger. Zijn dat je mooie opvallende ogen of heb je prachtige lippen waar menigeen jaloers op is? Wanneer je prachtige ogen hebt kan een felle of donkere kleur op je lippen het al snel allemaal een beetje in de war brengen. De aandacht gaat dan juist naar je mond waardoor je ogen in het niets vallen. Of heb je juist lippen alá Angelina Jolie, dan kan een zachte nude tint deze mooie lippen juist in het niets laten vallen. Kijk dus eens goed in de spiegel en beoordeel zelf.

Hoe probeer je lippenstift uit in de winkel?
Het beste is natuurlijk op je lippen, maar ik kan mij voorstellen dat je daar niet op zit te wachten bij zo’n versmeerde tester. De zijkant van je handpalm is ook echt geen goed idee, houd je hand maar eens naast je lippen? De kleur komt er waarschijnlijk niet eens in de buurt. Wat ik vaak zelf doe is aan de binnenkant van de vingertop en deze houd ik dan naast mijn mond. Zo krijg ik een goed beeld wat de kleur in mijn gezicht doet.

Wat doe ik nou met al die 130 kleuren die ik over heb?
Geef het maar toe, je hebt er vast een aantal rondslingeren die je niet (meer) gebruikt. Gelukkig kun je er nog wel wat mee, waardoor het niet meer zo als geldverspilling voelt.

Is hij te donker? Probeer hem dan eens lichtjes aan te brengen met een kwastje, zo wordt de kleur een stuk minder intens. Is hij nog te donker doe dan eerst wat labello op je lippen, hierdoor zal de kleur nog wat lichter uitpakken.

Zijn de kleuren uit de mode, of ben je er simpelweg op uitgekeken? Probeer dan eens kleuren met elkaar te mengen. Ik doe dat zelf altijd met een kwastje of de ene kleur op de bovenlip en de andere op de onderlip. Dan meng ik de kleuren door mijn lippen over elkaar te bewegen.

Is de ondertoon of kleur niet goed? Misschien past hij dan beter bij een van je vriendinnen.

Heb jij ook een vraag over mode, beauty of lifestyle? Laat hem dan achter bij de reacties 🙂

Wil je meer tips en trucs op het gebied van visagie? Plan dan eens een workshop visagie met een aantal leuke meiden.

Veel liefs jouw persoonlijke styliste,
Marloes xxx

Laat een reactie achter